Damascus koksmes 212 mm Olivier | Böker Cuisine

264.90

Verkoper : Böker
Soort product : Koksmes

Ontdek dit 229 mm Japanse Sujihiki Damascus mes gemaakt in Solingen door Böker Cuisine.

150 op voorraad

Snelle levering

Gratis voor bestellingen van meer dan 150€.

Geschatte levering tussen 1 en 2 weken

Gratis teruggave

Je hebt 14 dagen de tijd om je te bedenken en het pakket terug te sturen voor een gratis terugbetaling.

Damascus koksmes 212 mm Olivier Steel | Böker Cuisine

Damascus Chef’s Knife 212 mm Olive Wood Handle | Böker Cuisine
De Boker Damascus Olive lijn van keukenmessen combineert traditioneel Japanse handvatten van lokaal olijfhout met vlijmscherpe lemmeten van roestvrij Damascus staal met 37 lagen staal, gekenmerkt door een prachtige nerf. De kern van het Damascus lemmet is gemaakt van hoogwaardig VG-10 staal. De scherpte die bij het snijden voelbaar is, is adembenemend en maakt koken tot een belevenis. Het Japanse ontwerp van het mesheft met zijn matte roestvrijstalen klauwen geeft de lijn zijn bijzondere karakter.
Niet alleen topkoks zweren bij Japanse keukenmessen – ze worden ook gewaardeerd door vele ambitieuze hobbykoks. De voordelen van messen met Japanse handgrepen en de traditionele lemmetconstructie met duwtang en roestvrijstalen huls liggen voor de hand, omdat ze delicaat voedsel kunnen snijden zonder het te pletten of te kneuzen. Bij het snijden van kruiden bijvoorbeeld komt door de fijne snede de olie nauwelijks vrij. Daardoor gaan de smaken niet verloren en kunt u zelfs scheuren vermijden bij het snijden van uien. De scherpte bij het snijden is adembenemend en maakt het koken tot een ware belevenis.
Het geheim van deze ongewone scherpte ligt in het materiaal en de verwerking ervan. Het lemmet bestaat uit 37 lagen Damascus staal. Het VG-10 roestvrij staal dat wordt gebruikt voor de middelste laag van het lemmet is vervaardigd in Japan en biedt een uniforme hardheid, veerkracht en kristalstructuur. In een directe vergelijking van de culinaire prestaties met een product van een keukenmessenfabrikant uit Solingen volgens DIN EN ISO 8442-5, staat de Boker Damascus Olive keukenmessenreeks letterlijk een stapje hoger. Uit de representatieve DIN-test bleek dat de snijkracht van onze messen 68% hoger was dan die van de concurrentie. De messen scoren ook punten met hun hogere aanvangsscherpte. Hierdoor behoort voortdurend slijpen tot het verleden.
Het koksmes is een van de belangrijkste messen in de keuken en behoort tot de basisuitrusting. Het lemmet is iets breder en langer dan het hobbymes. Zijn fijne punt is ook geschikt voor het snijden van uien of kleine groenten. Dankzij zijn lengte kan het ook als vleesmes worden
gebruikt. Ook grote groenten kunnen gemakkelijk worden verwerkt.

Technische gegevens

Merk: Böker

Gemaakt in : Solingen (Duitsland)

Artikelnummer: 130441DAM

Type mes: Koksmes

Totale lengte: 338mm

Lengte lemmet: 212mm

Dikte lemmet: 3mm

Gewicht: 130g

Materiaal lemmet: Damascus

Materiaal handvat: Damascus staal