coltelli-acciao-damasco

Keukenmessenset

Resultaat 1–52 van de 88 resultaten wordt getoond

 

 

Keukenmessenset en messenset 

De Professionele keukenmessensets zijn gemaakt met als doel u te voorzien van al het noodzakelijke keukengerei om uw keuken uit te rusten zoals u het
nodig heeft.

Of het nu gaat om snijden, snijden, zagen, hakken, hakken, schillen of gewoon het snijden van uw plakjes worst of zalm. Alles staat tot uw beschikking door het bezit van een complete keukenmessenset.
De selectie van messen is gekozen in directe relatie tot traditioneel bestek. Deze traditie omvat verschillende soorten messen voor een specifiek gebruik voor elk type lemmet gemaakt van damascus staal.

Damascusmessenset 

Het gebruikte staal

Er zijn verschillende gamma’s van damascus stalen messensets, met Kasumi of KAI in Japans VG10 roestvrij staal, andere in 1095/15N20 koolstofstaal eerder gebruikt op die van Pakistaanse oorsprong, of zelfs van 10Cr15CoMoV. Wat is het beste staal voor keukenmessen?

Het handvat

Handvatten kunnen van verschillende materialen worden gemaakt, met specifieke kenmerken en esthetiek. VG10 is een uitstekend materiaal voor intensief en professioneel gebruik omdat het duurzaam is en optimaal comfort en veiligheid biedt (neemt geen water op en geleidt geen elektriciteit). Maar sommigen zullen de voorkeur geven aan de charme van geharst of niet-geharst hout. Wat is het beste handvat voor messen?

Slijpen:

Niets is beter dan je mes regelmatig te slijpen om elke dag een optimale scherpte te garanderen. Wij raden u aan te slijpen op een slijpsteen om onze messen optimaal te ervaren. U kunt onze slijpstenen en slijpers ontdekken in onze collecties.

Opbergen:

De messensets worden niet verkocht met een standaard of koffer. Wel bieden we een keuze uit messenblokken en magnetische opbergers in onze collecties. Want ja, er gaat niets boven een mooi opbergartikel om te pronken met je keukengenoten. Elke kok heeft zijn of haar eigen collectie messen, die hem of haar vergezelt bij elke bereiding.

Voorzorgsmaatregelen:

Gelieve voorzichtig te zijn bij het hanteren van scherpe messen, ze kunnen u snijden, vooral wanneer u ze in de schede steekt. 
Daarnaast lijkt ons het strikte gebruik van een snijplank bij elk gebruik essentieel om te voorkomen dat uw mes dof wordt en zijn scherpte langer behoudt.
Voor het schoonmaken wast u uw mes met een milde zeep en veegt u het meteen daarna af.