Nakiri : Japans mes gespecialiseerd in het snijden van groenten
Toont alle 39 resultaten
-
176 Laag gehamerde Damascus handgemaakte Yanagiba
219.00€ Toevoegen aan winkelwagen -
176 Laag gehamerde Damascus handgemaakte Yanagiba
219.00€ Toevoegen aan winkelwagen -
BLACKSMITH Yanagiba Micarta Samura handvat
94.20€ Toevoegen aan winkelwagen -
BLACKSMITH Yanagiba Micarta Samura handvat
94.20€ Toevoegen aan winkelwagen -
Cleaver Damascus Mes 195mm | Kyokuto
130.00€ Toevoegen aan winkelwagen -
Damascus Yanagiba | Samura
119.90€ Toevoegen aan winkelwagen -
Japanse Yanagiba San-Mai | MON | Mcusta
129.90€ Lees meer -
Japanse Yanagiba San-Mai | MON | Mcusta
129.90€ Lees meer -
Japanse Yanagiba SG2 | Gou | Mcusta
329.90€ Lees meer -
NAKIRI MES 18CM | KASUMI
192.00€ Lees meer -
Ranges 165mm San Mai | Kanetsune
94.90€ Lees meer -
Ranges wit staal Sirogami 165mm | Kanetsune
104.90€ Toevoegen aan winkelwagen -
Yanagiba 165mm | Shun Classic
205.00€ Lees meer -
Yanagiba 165mm | Shun Classic
205.00€ Lees meer -
Yanagiba 165mm Blauwstaal “Zen-Bokashi” | Kane Tsune
269.90€ Toevoegen aan winkelwagen -
Yanagiba 165mm Blauwstaal “Zen-Bokashi” | Kane Tsune
269.90€ Toevoegen aan winkelwagen -
Yanagiba 180mm | SUPER GOU | Mcusta
384.90€ Lees meer -
Yanagiba 180mm | SUPER GOU | Mcusta
384.90€ Lees meer -
Yanagiba 180mm Damascus Mes | Kyokuto
130.00€ Toevoegen aan winkelwagen -
Yanagiba DAMASCUS G10 Samura handvat
132.20€ Lees meer -
Yanagiba DAMASCUS G10 Samura handvat
132.20€ Lees meer -
Yanagiba Damascus Mes 16,5cm Japans | Mcusta
167.00€ Toevoegen aan winkelwagen -
Yanagiba Houten handvat Sekiryu
32.30€ Toevoegen aan winkelwagen -
Yanagiba Houten handvat Sekiryu
32.30€ Toevoegen aan winkelwagen -
Yanagiba Japans mes | Itto-Ryu
116.00€ Toevoegen aan winkelwagen -
Yanagiba Japans Mes 180mm | Ran | Mcusta
169.90€ Lees meer -
Yanagiba Japans Mes 180mm | Ran | Mcusta
164.90€ Lees meer -
Yanagiba Ketu Pakkawood Mcusta handvat
274.30€ Toevoegen aan winkelwagen -
Yanagiba Lemmet 165mm ABS Handvat Sekiryu
36.60€ Toevoegen aan winkelwagen -
Yanagiba Lemmet 165mm Houten Handvat Sekiryu
40.70€ Toevoegen aan winkelwagen -
Yanagiba METEORA Yanagiba Damascus handvat Samura
90.80€ Toevoegen aan winkelwagen -
Yanagiba MO-V Yanagiba G10 Samura handvat
53.20€ Toevoegen aan winkelwagen -
Yanagiba OKINAWA Samura palissander handvat
65.20€ Toevoegen aan winkelwagen -
Yanagiba olijf handvat | Wusaki
114.90€ Toevoegen aan winkelwagen -
Yanagiba Professioneel Mes 165mm | Sano Serie
109.90€ Toevoegen aan winkelwagen -
Yanagiba Ran Micarta handvat Mcusta
195.40€ Toevoegen aan winkelwagen -
Yanagiba SUPER 5 Yanagiba Micarta Samura handvat
101.70€ Lees meer -
Yanagiba TAKEHISA Beukenhouten handvat Mcusta
653.10€ Lees meer -
Zen Yanagiba Micarta Handvat Mcusta
178.30€ Lees meer
Nakiri Japanse keukenmessen
De Nakiri is een dubbelzijdig mes met een dun lemmetprofiel dat in heel Japan populair is.
Het wordt voornamelijk gebruikt door thuiskoks om snel en efficiënt groenten en fruit te snijden en te hakken en is een populair mes onder vegetariërs. Het is een van de typische Japanse messen die je kunt vinden in Japanse messen.
Hoewel het vaak wordt verward met een klein Chinees mes, is de Nakiri te dun en te licht om te worden gebruikt in zware werkomstandigheden, en zeker niet te gebruiken om botten te snijden of zeer harde materialen.
De Usuba is het alternatief voor de eenkantige Nakiri, en hij is ook speciaal ontwikkeld voor het snijden van groenten en het fijnhakken van kruiden. De Usuba heeft een dikker en zwaarder mes dan de Nakiri, en is ook verkrijgbaar met langere bladen.
Wat zijn de verschillende toepassingen?
Deze messen worden niet aanbevolen voor het uitbenen van vlees zoals lamsvlees of gevogelte. De Nakiri is niet bedoeld als multifunctioneel gereedschap, maar is vooral geschikt voor het hakken van groenten en verschillende kruiden.
Een lemmet met een rechthoekig profiel geschikt om te snijden
Net als het Santoku, heeft de Nakiri over het algemeen een iets hoger lemmet dan een Gyuto of Petty mes van vergelijkbare grootte.
Het rechthoekige lemmetprofiel heeft een bijzonder voordeel: in tegenstelling tot andere messen (Santoku, Gyuto, Yanagi). Onder de verschillende lemmetmaten zijn die van 165 mm en 180 mm keuzes in de populaire en gewaardeerde.
Sommige lemmeten hebben een gehamerde afwerking waardoor voedsel er tijdens het snijden af kan vallen. Dit zou dus de snijsnelheid van groenten zoals komkommer of courgette
verhogen. Niet alle koks zijn echter overtuigd van enig ander echt nut dan de esthetiek.
Steels gebruikt bij de vervaardiging van het lemmet
De messen die we u in deze collectie voorstellen gebruiken verschillende damascus staal, maar ook verschillende soorten fabricage.
Sommige messen hebben een kern van hoog koolstofstaal (zoals VG10, VG10Max of AUS-10) en zijn aan beide zijden van de kern bekleed met damaststaal. Dit onderscheidt hen van de meer traditionele messen gesmeed uit een enkele staaf damaststaal (afwisselend zogenaamd zacht en hard staal).
Het gebruik van een kern maakt het mogelijk staal met hoge sterkte te gebruiken om een goede randscherpte te behouden, en deze te bedekken met zachter damaststaal dat beter contrasteert en beschermt tegen oxidatie. Het is een compromis tussen optimale prestaties en onbegrensde esthetiek.
Voorzorgsmaatregelen
Denk eraan uw messen regelmatig te slijpen om het lemmet dagelijks scherp te houden. U kunt ervoor kiezen om dit op een meer traditionele manier te doen met Japanse slijpstenen of slijpers gebruiken die meer geschikt zijn voor beginners. U zult zien!!!
Doe uw messen niet in de vaatwasser, het beste is om ze na elk gebruik af te wassen met water en zeep en ze meteen af te vegen met een droge doek of papieren handdoek.
Het gebruik van een houten of kunststof snijplank verdient de voorkeur. Werkbladen zijn hiervoor niet geschikt.
Voor de minder waaghalzen zijn er vingerbeschermers om te voorkomen dat u zich snijdt en om vertrouwen en snelheid te winnen.