coltelli-acciao-damasco

Higonokami

Toont alle 23 resultaten

 

 

Wat is de Higonokami?

De Higonokami is een Japans zakmes, bestaande uit slechts drie hoofdonderdelen, het lemmet, het U-vormige metalen heft, de klinknagel en zonder enig delicaat vergrendelingsmechanisme. De gebruiker moet de ruggengraat van het lemmet stevig vasthouden om het vast te zetten. Eenvoudig, rustiek maar zeer duurzaam.Wij, Damascus Knife, zijn verheugd onze complete selectie van Higonokami&nbsp te presenteren:

Higonokami verzorging en onderhoud ?

Het lemmet kan gemaakt zijn van koolstofstaal, dat over het algemeen harder, slijtvaster en gemakkelijker te slijpen is dan roestvrij staal, maar vatbaarder voor oxidatie. Je kunt het de zorg en aandacht geven die het nodig heeft, door het na elk gebruik schoon en droog te houden en af en toe in te oliën met minerale olie, of het een patina geven en het vergeten.

Sommige handvatten zijn gemaakt van messing en een patina zal zich onvermijdelijk vormen in de loop der tijd. U kunt ze patineren en ze uniek maken, of een polijstpasta/oplossing voor messing gebruiken om de oxidatie te verwijderen. Breng de pasta aan op de geoxideerde plek en wrijf erover met een katoenen doek tot de oxidatie verdwijnt. Wrijf vervolgens met een andere schone katoenen doek voorzichtig het vuil weg, en ga door tot een schitterende glans is bereikt.

Hoe slijp je de Higonokami

Houd je mes scherp door een slijpsteen te gebruiken. Afhankelijk van het type slijpsteen, kan het nodig zijn deze in te smeren met olie of water. Het soort steen dat u moet gebruiken is gewoon een persoonlijke voorkeur.

Houd het mesblad in een hoek van ongeveer 30 graden en duw het langs de steen alsof u er een laag op snijdt. Voor een scherpere maar minder duurzame rand kunt u een ondiepere hoek proberen, zoals 20 graden. Maar wat u ook kiest, houd het mes in een constante hoek. Slijp vervolgens de andere kant van het mes op dezelfde manier.