Kiritsuke: Japans mes voor vlees
Toont alle 15 resultaten
-
Deba 170mm Blauw Staal “Zen-Bokashi” | Kane Tsune
269.90€ Lees meer -
Deba Japans mes 200mm | SUPER GOU | Mcusta
369.90€ Lees meer -
Deba Japans San-Mai | MON | Mcusta
134.90€ Lees meer -
Deba Japanse Damascus | Ran | Mcusta
169.90€ Lees meer -
Deba Japanse SG2 200mm | Gou | Mcusta
299.90€ Lees meer -
Deba KAI XI Verjaardagseditie | Shun Premier
350.00€ Lees meer -
Deba Ketu Handvat Pakkawood Mcusta
274.30€ Toevoegen aan winkelwagen -
Deba koffer 200mm Esdoorn handvat Mcusta
39.50€ Lees meer -
Deba Professioneel Mes 200mm | Sano Serie
119.90€ Toevoegen aan winkelwagen -
Deba TAKEHISA Beukenhouten handvat Mcusta
697.70€ Lees meer -
Deba Tim Malzer LIMITED EDITION | Shun Classic White
350.00€ Lees meer -
GEHAMERDE KIRITSUKE | KOTAI
140.00€ Toevoegen aan winkelwagen -
Japans Snijmes | SUPER GOU | Mcusta
399.90€ Lees meer -
Kirisuke mes 200mm | SUPER GOU YPSILON | Mcusta
539.90€ Lees meer -
Kyokuto Deba 8″ 205mm Honesuki Mes
140.00€ Lees meer
De Kiritsuke messen hebben een hybride ontwerp dat de kenmerken van het usuba mes en de yanagiba combineert, die onderling hoog aangeschreven staan in de wereld van het Japanse bestek. De Usuba vormen zijn groentemessen terwijl de Yanagiba scherpe worden gebruikt om rauwe vis te snijden voor sushi zoals tonijn of zalm.
De Kiritsuke is dus een algemeen mes voor de bereiding van de traditionele Japanse keuken, waardoor het een multipurpose mes is dat kan worden gebruikt voor de bereiding van sushi, wasabi of gewoon voor het snijden van vlees. Veel kiritsuke messen behouden het unieke schuine kant ontwerp van usuba’s en yanagiba’s. Ze behoren tot de typische messen die u kunt vinden in de collectie van Japanse-messen.
Gebruikers moeten zich daarom bewust zijn van wat het gebruik en onderhoud van messen met een enkele snede inhoudt. Een aantal fabrikanten produceert nu Dual Bevel Kiritsuke, vaak Gyutos Kiritsuke genoemd, voor Westerse gebruikers die de opvallende esthetiek van het profiel waarderen, maar de extra veelzijdigheid van een dubbele schuine kant nodig hebben. Het omgekeerde tanto profiel van de kiritsuke maakt de scherpe punt zeer wendbaar maar ook delicaat, terwijl het platte profiel zich goed leent voor snijden en druksnijden.
Gebruikers die de esthetiek van de Kiritsuke waarderen, kunnen ook een Banno Bunka overwegen, een kleiner mes met een vergelijkbaar profiel dat goed kookgerei is.
Kiritsuke lemmet
Ze zijn over het algemeen erg lang (8-10″ lang, of langer in sommige gevallen) en hebben een hoog, plat lemmet. Zoals bij de meeste Japanse messen is het niet ongewoon om een kiritsuke te zien gemaakt van hoog koolstofstaal dat gehard is tot 60+ HRC.
Het lange, platte lemmet is igeschikt voor het hakken van grote groenten, maar niet voor de “rocking-chop” techniek waar veel westerse koks de voorkeur aan geven.
Eindelijk is een kiritsuke zeer visueel aantrekkelijk en sommige van de langere versies kunnen er zelfs uitzien als een zwaard.
Er zijn echter meer mogelijkheden en lagere prijzen te vinden in andere messen.
Mogelijkheden van een Japans kiritsuke mes
Het kiritsuke keukenmes is een zeer polyvalent mes van Japanse oorsprong.
strong>polyvalent dat het tot een universeel mes zou kunnen maken zoals het koksmes of paringmes. Met dit mes kunt u snel dunne plakjes snijden, kruiden en groenten hakken en uw vlees en visstukken snijden.
Japans mes onderhoud
Het is ideaal om een slijpsteen te bezitten om uw mes dagelijks te kunnen onderhouden. Immers, regelmatig onderhoud van een mes zorgt ervoor dat het dagelijks nauwkeurig snijdt en makkelijk snijdt gelijk aan dat van een scheermes. Met
een slijpsteen kunt u ook uw mes polijsten, zodat het zijn oorspronkelijke pracht en praal met finesse behoudt.
Wij bieden een slijpsteenset met houten basis en meshouder, zodat u een perfecte beweging kunt maken bij het slijpen van uw mes.
Als het gebruik van een steen voor u een belemmering is, bieden wij ook een messenslijper voor een gemakkelijke toegang en voor een gecontroleerd slijpen.
Aanbevelingen
Wij raden onze klanten aan systematisch een snijplank te gebruiken om te voorkomen dat uw werkbladen worden beschadigd door uw keukengerei, vooral als het van roestvrij staal is, zoals in veel restaurantkeukens. Deze messen zijn namelijk gemaakt van damascus steel, waardoor ze een bijzonder hard blad hebben.