coltelli-acciao-damasco

Kanetsune messen gemaakt in Seki

Resultaat 1–52 van de 54 resultaten wordt getoond

 

 

Kanetsune ligt in Seki City, de hoofdstad van het Oosten, bekend als de stad van de zwaarden. De ondergrondse methode om Japanse zwaarden te maken, genaamd “Seki-den”, die ongeveer 800 jaar geleden begon, is tot op de dag van vandaag doorgegeven. Een van de grootste Japanse ambachtslieden, Kanetsune Seki, heeft deze methode bewaard en gebruikt ze in al zijn messen.
De lichte, evenwichtige messen van het merk Kanetsune vertegenwoordigen het beste van modern Japans vakmanschap. De kwaliteit van hun staal, dat varieert van hoog koolstofstaal tot handgehamerd Damascus staal, is het resultaat van honderden jaren ontwikkeling. De koksmessen en messen met vast lemmet zijn van de bovenste plank; u zult geen spijt krijgen van uw investering in een van hun messen.
Kies uw mes zorgvuldig. Als je hulp nodig hebt, is er een gids voor verschillende koolstofstalen onderaan de pagina en onze deskundige klantenservice staat altijd klaar om je te begeleiden bij je aankopen.

De door Kanetsune gebruikte koolstofstalen

Staal is een verbinding van ijzer en koolstof. Om geclassificeerd te worden als hoog koolstofstaal, moet het tussen 0,6 en 1,7% koolstof bevatten. Hoger koolstofgehalte resulteert in een scherpere snijkant.
Om als roestvrij staal te worden beschouwd, moet het staal een chroomgehalte van meer dan 12% hebben. Hoewel alle staalsoorten koolstof bevatten, worden staalsoorten die geen chroom bevatten over het algemeen koolstofstaal genoemd. De verschillen tussen koolstofstalen kunnen subtiel zijn, maar ze dragen allemaal bij tot een specifieke meservaring.

Wit staal (SIROGAMI) #1 & #2

Wit staal of “Wit papierstaal” wordt gemaakt van een fijnkorrelig koolstofstaal dat niet veel verontreinigingen in het ijzer bevat, waardoor de gemaakte messen kunnen scherpen als een scheermes. Veel sashimi koks zijn dol op messen van wit staal omdat hiermee zeer fijn en precies vis, groenten en garnituren kunnen worden gesneden.
Hoog vluchtig en moeilijk te smeden, wit staal varieert naargelang het koolstofgehalte. De n° 1 is de rijkste en zal zijn scherpte het best behouden. Het is echter ook het meest bros, daarom wordt n° 2 het meest gebruikt door koks.

BLAUW STAAL #1 & #2, EN SUPER BLAUW STAAL

Blauw staal of “Blauw Staal” bevat wolfraam en chroom toegevoegd aan het ijzer en de koolstof om het hardingsproces te bevorderen en te resulteren in een mes dat zijn scherpte langer behoudt dan een mes van wit staal, maar dat niet zo’n fijne snede heeft.
Net als wit staal #1 en #2, heeft blauw staal #1 meer koolstof dan zijn partner #2 en super blauw hoog koolstofstaal heeft vanadium toegevoegd voor slijtvastheid en heeft de langste standtijd van de blauwe staalsoorten.