Santoku mes: het veelzijdige Japanse mes
Resultaat 1–52 van de 61 resultaten wordt getoond
-
Damascus Santoku | Samura
149.90€ Toevoegen aan winkelwagen -
DAMASCUS67 Santoku mes | Samura
89.90€ Toevoegen aan winkelwagen -
Frans Santoku-mes AUS10 Lemmet 180mm | DEGLON
149.90€ Toevoegen aan winkelwagen -
Japans koksmes 200mm | Ran | Mcusta
179.90€ Lees meer -
Japanse Santoku Damascus (verkrijgbaar in 2 maten) | Ran | Mcusta
119.90€ Lees meer -
Japanse Santoku San-Mai (verkrijgbaar in 2 maten) | MON | Mcusta
89.90€ Lees meer -
Japanse Santoku SG2 (2 maten) Damascus | Gou | Mcusta
204.90€ Lees meer -
KAI Santoku Damascus Mes | Shun Classic White
199.00€ Lees meer -
KLEIN SANTOKU MES 13CM MEESTERWERK | KASUMI
175.00€ Lees meer -
Opengewerkt Santoku houten handvat Sekiryu
35.00€ Toevoegen aan winkelwagen -
Pakka 170mm Santoku Mes | WUSAKI
49.90€ Toevoegen aan winkelwagen -
Santoku 165mm | SUPER GOU YPSILON | Mcusta
539.90€ Lees meer -
Santoku 165mm Blauwstaal “Zen-Bokashi” | Kane Tsune
269.90€ Toevoegen aan winkelwagen -
Santoku 165mm San Mai | Kanetsune
94.90€ Lees meer -
Santoku 180 mm professioneel mes | Sano serie
109.90€ Lees meer -
Santoku Alveolus 165mm | SUPER GOU | Mcusta
384.90€ Lees meer -
Santoku Alveolus SG2 | Gou | Mcusta
299.90€ Lees meer -
Santoku BAMBOO Roestvrij stalen handvat Samura
36.60€ Toevoegen aan winkelwagen -
Santoku BLACKSMITH Micarta Samura handvat
94.20€ Toevoegen aan winkelwagen -
Santoku Damascusmes 152 mm | Böker Cuisine
179.90€ Toevoegen aan winkelwagen -
Santoku Damascusmes 172mm | Böker Cuisine
239.90€ Toevoegen aan winkelwagen -
Santoku Forge Santoku ABS handvat Boker Keuken
59.60€ Toevoegen aan winkelwagen -
Santoku houten handvat Sekiryu
32.30€ Toevoegen aan winkelwagen -
Santoku Ideal Sabatier DEG honingraat ABS handvat Deglon
50.30€ Lees meer -
Santoku Japans Damascus Lemmet 165mm | Ran | Mcusta
169.90€ Lees meer -
Santoku Ketu Steel Pakkawood Mcusta
258.90€ Toevoegen aan winkelwagen -
Santoku Klassiek G10 Handvat Soorten
112.20€ Lees meer -
Santoku Klassiek G10 Handvat Soorten
112.20€ Lees meer -
Santoku Klassiek G10 Handvat Soorten
112.20€ Lees meer -
Santoku Kleur Prof Handvat PPG Arcos
43.80€ Toevoegen aan winkelwagen -
Santoku Lemmet 165mm ABS Handvat Sekiryu
36.60€ Toevoegen aan winkelwagen -
Santoku Lemmet 165mm Houten Handvat Sekiryu
40.70€ Toevoegen aan winkelwagen -
Santoku Mes (verkrijgbaar in 2 maten) | SUPER GOU | Mcusta
374.90€ Lees meer -
SANTOKU MES 16CM MASTERPIECE | KASUMI
245.00€ Lees meer -
SANTOKU MES 18CM | KASUMI
192.00€ Lees meer -
Santoku METEORA Damascus handvat Samura
95.60€ Toevoegen aan winkelwagen -
Santoku MO-V G10 handvat Samura
54.80€ Toevoegen aan winkelwagen -
Santoku multiplex handvat Kane Tsune
66.90€ Lees meer -
Santoku multiplex handvat Kane Tsune
158.00€ Toevoegen aan winkelwagen -
Santoku multiplex handvat Kane Tsune
120.90€ Lees meer -
Santoku n°119 Beukenhouten handvat Opinel
36.70€ Lees meer -
Santoku Natura Rozenhout Handvat Arcos
70.70€ Toevoegen aan winkelwagen -
Santoku Nordika Ovengkol Arcos handvat
51.70€ Toevoegen aan winkelwagen -
Santoku OKINAWA Rozenhout handvat Samura
68.80€ Toevoegen aan winkelwagen -
Santoku Olivier handvat | Wusaki
109.90€ Lees meer -
Santoku Oryx roestvrij stalen handvat Deglon
45.70€ Toevoegen aan winkelwagen -
Santoku Pro-serie walnoot handvat Soorten
246.30€ Lees meer -
Santoku RAN Damascus Micarta Handvat Mcusta
130.50€ Toevoegen aan winkelwagen -
Santoku Riviera Manche POM Arcos
49.40€ Toevoegen aan winkelwagen -
Santoku Riviera Manche POM Arcos
49.40€ Toevoegen aan winkelwagen -
Santoku Riviera Manche POM Arcos
61.80€ Toevoegen aan winkelwagen -
Santoku Riviera Santoku-handgreep POM Arcos
61.80€ Toevoegen aan winkelwagen
Wat is een Santoku mes
Je hebt er vast wel eens een gezien en waarschijnlijk zelfs gebruikt. Ontdek het meest populaire keukenmes in Japon en waarom het onmisbaar is in elk huishouden. Ze behoren tot de typische messen die je kunt vinden in de collectie van Japanse messen.
Het santoku mes is in Japan ontstaan om een gebruiksvriendelijker alternatief te zijn voor het traditionele groentemes.
Ze zijn zo veel gebruikt als koksmessen in het Westen, en hebben een gelijkenis met enkele belangrijke verschillen in grootte en vorm.
Wanneer de meeste mensen denken aan messen met lemmeten van damascusstaal, denken ze meestal aan een koksmes. Het santoku mes, daarentegen, is zijn zeer nauwe neef van Japanse oorsprong – en vaak verward met zijn jongere neef. Een groot santoku mes kan veel van dezelfde taken uitvoeren als een groot koksmes.
WAT TE KIJKEN WAAROM EEN SANTOKU MESSEN KOPEN
De Santoku-messen hebben een uitstekende grip en de lemmeten zijn meestal gemaakt van roestvrij staal of hoog koolstofstaal.Een scherp mes is de sleutel tot elk goed keukenmes. Om dit te bereiken kunt u uw messen slijpen met een slijper of een slijpsteen om uw voedsel gemakkelijker te snijden. Dit brengt ons bij de laatste factor: prijs. De santoku, een veelzijdig mes, moet niet duur zijn. Het kan zowel een schilmesje als een chefmes voor u vervangen. Veel nieuwe bedrijven hebben hoogwaardig keukengereedschap ontwikkeld tegen eerlijke prijzen, en je kunt gemakkelijk een uitstekend damascusmes krijgen voor €100-300 – een mes dat zijn functie vervult en vele jaren meegaat.
Altijd voorstander van de uitrusting van een houten snijplank om beschadiging van uw werkbladen te voorkomen, vooral als deze van roestvrij staal is.
De geschiedenis van het santoku-mes
De geschiedenis van het santoku mes begint in Japan. Santoku-messen verschenen voor het eerst in het midden van de 20e eeuw, na de Tweede Wereldoorlog, als alternatief voor de traditionele groentesnijder, genaamd “nakiri“. Terwijl de hoogte en rechte rand van de nakiri behouden blijft, hebben de santoku-messen een vriendelijke “schapenpoot“-vormige punt toegevoegd die naar de rand toe buigt om een zachte punt te vormen.Dit mes is korter dan zijn westerse tegenhangers in de bestekwereld, met een lengte tussen 5 en 8 inch, en is ontworpen met een meer gebalanceerde gewichtsverdeling. Het woord santoku betekent eigenlijk “drie deugden“. – Sommigen zeggen dat het verwijst naar vlees, vis en groenten, terwijl anderen het interpreteren als snijden, snijden en in blokjes snijden. Het is echter niet geschikt voor het uitbenen van vlees.Welk trio u ook verkiest, dit all-purpose mes is snel het meest populaire keukenmes in Japan geworden. Het heeft zijn weg gevonden naar de handen van koks over de hele wereld, of amateurs of professionals.
De recensies van dit mes zijn vaak complimenteus vanwege het scherpe lemmet en de unieke vorm, waardoor het perfect is voor het hakken, hakken en snijden van een grote verscheidenheid aan voedsel. Veel messensets bevatten een santoku en andere messen uit de reeks, samen met accessoires zoals slijpstenen.