coltelli-acciao-damasco

Kasumi Japanse messen

Toont alle 29 resultaten

 

 

Kasumi messen worden geproduceerd door de Sumikama messenfabriek in Seki, Japan. Sumikama is gespecialiseerd in het produceren van messen uit de meest geavanceerde materialen, met de meest geavanceerde productietechnieken en produceert messen van de hoogste standaard.Sumikama was de eerste grote Japanse messenfabrikant die een gevouwen Damascusstaal gebruikte, gewikkeld rond een VG-10 kern, die door veel andere fabrikanten is overgenomen. Kasumi messen zijn over het algemeen zeer hard, meer dan 60 op de Rockwell schaal. Sumikama is gespecialiseerd in het gebruik van VG-10 roestvrij staal, een staalmengsel dat molybdeen, chroom, vanadium en kobalt bevat. Dit zeer gewilde staal houdt de snede beter dan elk ander staal. Hierdoor kan Sumikama een 15 graden afgeschuinde rand op zijn messen gebruiken.Onze Kasumi series zijn onderverdeeld in een originele Damascus serie, een VG-10 serie met titanium coating, een VG-10 serie met gehamerde afwerking en een nieuwe serie messen in puur VG-10. De Damascus serie biedt een uitgebreide selectie van messen in verschillende maten. Alle assortimenten zijn beschikbaar voor aankoop als individuele items of we bieden een speciaal geselecteerde messenblokset voor elke serie.

Seki, de bestekhoofdstad van Japan, ligt in het centrum van de Japanse archipel. De geschiedenis van het bestek in Seki gaat 780 jaar terug. Zwaardsmeden verschenen voor het eerst in Seki in de vroege jaren 1200. De grondlegger van de industrie werd tot het gebied
aangetrokken door de natuurlijke hulpbronnen, waaronder een goede bodem voor het temperen van zwaarden, dennenhoutskool, vers water en de nabijheid van twee grote rivieren.
Seki was een ideaal gebied voor zwaardsmeden. De methode die in die tijd werd gebruikt om zwaarden te temperen was uniek in Japan. De zwaarden van Seki waren van zo’n goede kwaliteit en hadden zo’n hoge artistieke waarde dat Seki beroemd werd om zijn zwaarden. Tussen de jaren 1300 en 1500 bedroeg het aantal zwaardsmeden meer dan driehonderd, en de zwaarden van Seki stonden bekend als uitstekende zwaarden die niet bogen of braken. Tijdens de burgeroorlogen van eind 1400 tot begin 1500 waren Seki zwaarden favoriet bij samurai krijgers. Als gevolg daarvan bloeide Seki op en werd het het beroemdste centrum voor het maken van zwaarden in Japan. Deze traditionele Japanse zwaardmaaktechniek is tot op de dag van vandaag van generatie op generatie doorgegeven. Deze technieken worden nog steeds gebruikt om Kasumi messen te produceren, wat hun uitstekende snijvermogen en hardheid verklaart.
Het hoofdblad van Kasumi messen is gemaakt van V Gold No. 10 high carbon roestvrij staal, speciaal ontworpen voor messen. De messen zijn gehard tot Rockwell C59 60 graden, zodat ze langer een scherpere rand behouden dan alle andere messen. Aan beide zijden van het hoofdsnijblad is een fijn damastpatroon van roestvrij staal aangebracht. Het Kasumi patroon dat u ziet aan beide zijden van de messen is het resultaat van het herhaaldelijk buigen en smeden van fijn roestvrij staal in meerdere lagen.
Elk mes is zorgvuldig afgewerkt in elke fase van het productieproces door de handen van bekwame ambachtslieden. De schoonheid van het Kasumi patroon, gecombineerd met de sterkte van de zwart gelamineerde houten handvatten, geeft deze messen een sierlijke, maar solide uitstraling die geschikt is voor elke stijl van koken.