coltelli-acciao-damasco

San Mai Keukenmessen

Toont alle 10 resultaten

 

 

De term San-mai betekent eenvoudigweg “drie lagen“. Het komt allemaal voort uit een vrij eenvoudig idee: hoe harder het staal, hoe scherper het mes zijn scherpte behoudt. Dit is een feit. Hoe harder het staal wordt, door toevoeging van elementen als koolstof of door warmtebehandeling, hoe brozer en breekbaarder het
wordt.
Als je wilt dat je mes heel lang scherp blijft, moet je het hard en dus broos maken. San-mai constructie lost dit probleem op een elegante manier op.
Door het smeden van zachter staal aan weerszijden van het harde staal, geef je het mes een veel grotere structurele integriteit, zonder dat dit ten koste gaat van het vermogen om de scherpte te behouden! Ze zijn een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je mes lang scherp blijft.
Als u goed naar de rand van uw luxe Japanse mes kijkt, ziet u misschien een kronkelige lijn. Dit is waar de harde kern staal uitsteekt tussen twee lagen van zachte coating staal, zoals een plakje ham dat uitsteekt uit de rand van uw sandwich.