Petty Japans Damascusmes 100 mm | Böker Cuisine

113.60

Verkoper : Böker
Soort product : Kleine

Ontdek dit Japanse kruimelmes met 100 mm Damascus lemmet van Böker Cuisine gemaakt in Sollingen, Duitsland.

150 op voorraad

Snelle levering

Gratis voor bestellingen van meer dan 150€.

Geschatte levering tussen 1 en 2 weken

Gratis teruggave

Je hebt 14 dagen de tijd om je te bedenken en het pakket terug te sturen voor een gratis terugbetaling.

Petty Japans Damascusmes 100 mm – Böker Cuisine

Petty Japans Damascus Mes 100 mm – Böker Keuken

De Boker Damascus Olive lijn van keukenmessen combineert traditioneel Japanse handvatten van lokaal olijfhout met vlijmscherpe lemmeten van roestvrij Damascus staal met 37 lagen staal, gekenmerkt door een prachtige nerf. De kern van het Damascus lemmet is gemaakt van hoogwaardig VG-10 staal. De scherpte die bij het snijden voelbaar is, is adembenemend en maakt koken tot een belevenis. Het Japanse ontwerp van het mesheft met zijn matte roestvrijstalen klauwen geeft de lijn zijn bijzondere karakter.

Niet alleen topkoks zweren bij Japanse keukenmessen – ze worden ook gewaardeerd door vele ambitieuze hobbykoks. De voordelen van messen met Japanse handgrepen en de traditionele lemmetconstructie met duwtang en roestvrijstalen huls liggen voor de hand, omdat ze delicaat voedsel kunnen snijden zonder het te pletten of te kneuzen. Bij het snijden van kruiden bijvoorbeeld komt door de fijne snede de olie nauwelijks vrij. Daardoor gaan de smaken niet verloren en kunt u zelfs scheuren vermijden bij het snijden van uien. De scherpte bij het snijden is adembenemend en maakt het koken tot een ware belevenis.

Het geheim van deze ongewone scherpte ligt in het materiaal en de verwerking ervan. Het lemmet bestaat uit 37 lagen Damascus staal. Het VG-10 roestvrij staal dat voor de middelste laag van het lemmet wordt gebruikt, is gemaakt in Japan en biedt een uniforme hardheid, veerkracht en kristalstructuur. Bij een directe vergelijking van de culinaire prestaties met een product van een gevestigde keukenmessenfabrikant uit Solingen volgens DIN EN ISO 8442-5, staat de Boker Damascus Olive keukenmessenserie letterlijk een stapje hoger. Uit de representatieve DIN-test bleek dat de snijkracht van onze messen 68% hoger lag dan die van de concurrentie. De messen scoren ook punten met hun hogere aanvangsscherpte. Hierdoor behoort voortdurend slijpen tot het verleden.

Het schilmesje is bijzonder handig en heeft een kort lemmet. Alle kleine klusjes in de keuken kunnen met dit mes gedaan worden. De belangrijkste taak is, zoals de naam al zegt, het schillen van fruit en groenten. Het is perfect geschikt om langs de schil te snijden.

Kenmerken

Merk: Böker Cuisine

Type: Keukenmes
Gemaakt in : Solingen, Duitsland
Artikelnummer: 130430DAM
Totale lengte:
Lemmetlengte: 100mm
Lemmetdikte: 2,2mm
Gewicht: 48g
Materiaal lemmet: Damascus
Materiaal handvat: Olijfhout