Dit weekend besloten enkele vrienden mijn stad te bezoeken. Ze zeiden dat ze bij mij koffie zouden komen drinken, ongeveer een uur voordat ze aankwamen. Het was lang geleden dat ik ze had gezien, dus ik wilde iets speciaals maken, maar ik moest het ook snel doen.
Ik had wat sappige perziken gekocht, dus ik besloot een mooi gebakje te maken, dat goed past bij de koffie. Deze vrije-vorm taart is zo indrukwekkend dat iedereen zal denken dat je er uren mee bezig bent geweest 😉
INCLUSIEVE INGREDIENTEN
- 1 pak bladerdeeg (ongeveer 500g/1lbs)
- 4 grote perziken
- li>1 kop ontpitte kersen
- 3 eetlepels maïzena
- 3-4 eetlepels bruine suiker
- li>het sap van een halve citroen
- 1 ei
- 2 eetlepels melk
Bereiding
- Snijd de perziken doormidden, snijd ze daarna in plakjes of kwartjes (ongeveer 1/4 inch dik), doe ze in een kom en voeg de kersen toe.
- Voeg de maïzena, suiker en citroensap toe. Meng goed. (Meng voorzichtig, je wilt de perziken niet in kleine stukjes breken).
- Neem het ontdooide bladerdeeg en vorm een cirkel met een deegroller. (De cirkel hoeft niet perfect te zijn).
- Leg het fruit in het midden van de deegcirkel, laat een rand van 2 inch over. Vouw het deeg over het fruit en druk het voorzichtig aan.
- Klop het ei en de melk los en bestrijk het deeg met dit mengsel. Strooi er bruine suiker over.
- Bak in een voorverwarmde oven ongeveer 20-25 minuten op 420F. (of volgens de aanwijzingen op het bladerdeeg). Serveer met poedersuiker, of voeg vanille-ijs toe voor extra smaak.
Geniet van je koffie!