JAPANSE SLIJPSTEEN 240/1000 KORREL | KASUMI

87.00

Verkoper : Kasumi
Soort product : Slijpsteen

Japanse correctie- en onderhoudswetsteen Kasumi 240/1000. Kasumi is een Japanse messenfabrikant met een wereldwijde reputatie voor kwaliteit. De slijpstenen van deze messenmaker maken deze reputatie waar.

Korrel 240: Voorslijpen van doffe messen of kleine reparaties
Korrel 1000: Standaard – Voor regelmatig slijpen / randonderhoud

Uitverkocht

Snelle levering

Gratis voor bestellingen van meer dan 150€.

Geschatte levering tussen 1 en 2 weken

Gratis teruggave

Je hebt 14 dagen de tijd om je te bedenken en het pakket terug te sturen voor een gratis terugbetaling.

JAPANSE SLIJPSTEEN KORREL 240/1000

JAPANESE SLIJPSTEEN 240/1000 GRAIN
Kasumi combinatie waterstenen houden uw mes scherp. Als de rand van uw mes in slechte staat is, begin dan met de grove #240 korrel van de watersteen. Als uw mes in gemiddelde conditie is, begin dan met de medium korrel #1000. Met deze twee korrels zijn uw messen scherp genoeg voor normaal huishoudelijk gebruik. Als de steen ongelijk wordt, gebruik dan de bijgeleverde vlakke steen om het oppervlak glad te maken voor optimale scherpte.
Hoe gebruik je Kasumi slijpstenen
Er zijn verschillende soorten waterstenen en keramische stenen. Normaal gesproken is een steen met een gemiddelde korrel voldoende om mee te beginnen. Als het mes echter bot of beschadigd is, kan het nodig zijn om met een grove korrel te beginnen. Er zijn verschillende verschillen tussen waterstenen en keramische stenen. Een watersteen moet in water worden gelegd en 10 tot 15 minuten laten weken om voldoende vocht te kunnen opnemen. Een keramische steen heeft ook water nodig, maar moet slechts 3-5 minuten in het water liggen. Een keramische steen is harder dan een watersteen, dus zal hij uw messen sneller slijpen. Een keramische steen gaat langer mee en zal niet zo gemakkelijk dalen of groeven ontwikkelen als een watersteen.

De steen moet voor het gebruik de nodige tijd worden geweekt.
Houd het mes zo dat het lemmet de steen onder een hoek van 10 tot 15 graden raakt, en duw dan in gelijkmatige bewegingen heen en weer op de steen, waarbij u dezelfde hoek aanhoudt. Het handhaven van dezelfde hoek is het belangrijkst en u weet dit aan het geluid dat het mes tegen de steen maakt. Als u hetzelfde geluid maakt bij elke heen-en-weergaande beweging tegen de steen, houdt u dezelfde hoek aan.
Herhaal de bovenstaande stap aan beide kanten van het mes en beweeg van links naar rechts tot het mes scherp is en er aan beide kanten geen bramen zitten.
Tijdens het slijpen zal er wat nat poeder verschijnen, maar was of veeg dit residu niet af en ga door met slijpen. Hoewel dit poeder er lelijk uitziet, is het dit residu dat de messen scherpt.
Na het slijpen moeten uw messen worden gewassen in heet water en vervolgens gedroogd met een handdoek.

Kenmerken

Herkomst: Japan

Afmetingen: 18 x 6 x 3 cm

Korrelgrootte : Dubbel 240/1000

Inbegrepen : Shusei Toishi met standaard