JAPANSE SLIJPSTEEN 5000/8000 KORREL | KASUMI

225.00

Verkoper : Kasumi
Soort product : Slijpsteen

Kasumi 5000/8000 Japanse slijpsteen Kasumi is een Japanse messenfabrikant met een wereldwijde reputatie op het gebied van kwaliteit. De slijpstenen van deze messenmaker maken deze reputatie waar.

Uitverkocht

Snelle levering

Gratis voor bestellingen van meer dan 150€.

Geschatte levering tussen 1 en 2 weken

Gratis teruggave

Je hebt 14 dagen de tijd om je te bedenken en het pakket terug te sturen voor een gratis terugbetaling.

JAPANSE SLIJPSTEEN KORREL 3000/8000

JAPANSE SLIJPSTEEN KORREL 3000/8000

200 – 240: Voorslijpen van doffe messen of kleine reparaties

800 – 2000: Standaard – voor regelmatig slijpen / onderhoud van de snede

3000 – 4000: Voor perfect slijpen – voor gebruik na de 1000’s

6000 – 12000: Polijsten – het mes wordt ideaal voor gebruik na de 3000.

Er zijn verschillende soorten waterstenen en keramische stenen. Normaal gesproken is een steen met een gemiddelde korrel voldoende om mee te beginnen. Als het mes echter bot of beschadigd is, kan het nodig zijn om met een grove korrel te beginnen. Er zijn verschillende verschillen tussen waterstenen en keramische stenen. Een watersteen moet in water worden gelegd en 10 tot 15 minuten laten weken om voldoende vocht te kunnen opnemen. Een keramische steen heeft ook water nodig, maar moet slechts 3-5 minuten in het water liggen. Een keramische steen is harder dan een watersteen, dus zal hij uw messen sneller slijpen. Een keramische steen gaat langer mee en zal niet zo gemakkelijk dalen of groeven ontwikkelen als een watersteen.

De steen moet voor het gebruik de nodige tijd worden geweekt.
Houd het mes zo dat het lemmet de steen onder een hoek van 10 tot 15 graden raakt, en duw dan in gelijkmatige bewegingen heen en weer op de steen, waarbij u dezelfde hoek aanhoudt. Het handhaven van dezelfde hoek is het belangrijkst en u weet dit aan het geluid dat het mes tegen de steen maakt. Als u hetzelfde geluid maakt bij elke heen-en-weergaande beweging tegen de steen, houdt u dezelfde hoek aan.
Herhaal de bovenstaande stap aan beide kanten van het mes en beweeg van links naar rechts tot het mes scherp is en er geen bramen zijn aan beide kanten.
Tijdens het slijpen zal er wat nat poeder verschijnen, maar was of veeg dit residu niet af en ga door met slijpen. Hoewel dit poeder er lelijk uitziet, is het dit residu dat de messen scherpt.
Na het slijpen moeten uw messen worden gewassen in heet water en vervolgens gedroogd met een handdoek.

Kenmerken

Herkomst: Japan

Afmetingen: 18 x 6 x 3 cm

Korrelgrootte : Dubbel 3000/8000

Inbegrepen : Shusei Toishi met standaard