De 5 beste koksmessen voor 2023

De 5 beste koksmessen, volgens onze experts

Koksmes : Als je maar in één kookgereedschap investeert, zou dit het moeten zijn.

Vraag aan elke professionele kok of hij op een onbewoond eiland zou stranden en slechts één kookgereedschap zou mogen meenemen, dan zou hij waarschijnlijk kiezen voor een chefmes. Terwijl andere keukenmessen, zoals kartelmessen en vleesmessen, meer persoonlijke toepassingen hebben, kan een goed chefmes alles, van snijden en in blokjes snijden tot ingewikkelder taken, zoals het snijden van een kip en ananas.

Wat koksmessen betreft, zijn er twee hoofdcategorieën: Duitse messen en Japanse messen. Ze zijn niet zo verschillend als je zou denken (en veel messen combineren aspecten van beide stijlen!

De Duitse messen: Zwaar en dik, vooral bij de bolster (waar het lemmet het handvat ontmoet), kunnen Duitse messen worden gebruikt voor alles van het hakken van knoflook tot het snijden van kippenbotten. Ze hebben dikkere lemmeten die vaak gebogen zijn om makkelijker te kunnen slingeren en zijn gemaakt van zachter staal, waarvoor een frequent slijpen.

De Japanse messen: Lichtgewicht en vlijmscherp, Westerse Japanse messen hebben over het algemeen een dunner lemmet en een rechtere rand dan hun Duitse tegenhangers, waardoor ze ideaal zijn voor precieze taken zoals het schoonsnijden van komkommers of tonijn. En omdat ze gemaakt zijn van harder staal, kunnen ze meestal langer geslepen worden.

Hoe wij koksmessen testen

Onze experts in het Laboratorium voor Keukenapparatuur en Technologiehebben testen uitgevoerd om de beste keukenmessen op de markt te vinden. We testten met hobbykoks in gedachten en evalueerden hoe goed elk mes sneed en zijn scherpte behield na het snijden en snijden van uien, kip, gekookte biefstuk, wortelen en cheddarkaas. We sneden basilicum in dunne reepjes, hakten knoflook en peterselie en sneden tomaten in plakjes. De meest indrukwekkende messen waren super scherp en maakten flinterdunne plakjes tomaat zonder de minste moeite.

We controleerden ook het comfort van het handvat en de grip en de algemene ervaring van het gebruik van het mes: we hielden van messen die gemakkelijk heen en weer zwaaiden en messen die weinig druk vereisten om vlees te snijden.

Bij het testen waren de details die het meest opvielen het gevoel dat we kregen van het handvat en het gewicht van het mes. Hoewel de zwaardere messen steviger aanvoelden, vermoeiden ze onze handen bij het snijden van harde ingrediënten zoals wortelen. De grotere, lichtere messen gaven ons meer controle, terwijl we met de kleinere messen snel en fijn konden snijden.

Onze Top Lab Pick is de 8-inch damascus stalen koksmes 67 Layers Sano. Om te beginnen is het zeer scherp en zeer veelzijdig. Het is een van de enige messen in onze test die met gemak tomaten kan snijden, uien kan snijden en een kip kan ontbenen. Hieronder hebben we de beste messen die we hebben getest en waarvan we denken dat ze universeel geschikt zijn voor ieders behoeften, op een rijtje gezet – dit zijn de messen die het hebben gedaan!:

Het beste koksmesChef’s Knife Professional 8 inch VG10 Damascus Steel 67 Layers

 

Beste prijs-kwaliteitverhoudingKyokuto Gyuto Kiritsuke 9 inch met een Houten mesbeschermer

beste-kwaliteit-prijs-ratio-keukenmes-professioneel

Beste koksmes voor beginners (Kleine prijs)Tanaka Chef’s Knife 8″

japanese-chef-kookmes-tanaka

High-end keukenmes : Koksmes Yousunlong 10 inch

high-end keukenmes yousunlong

 

Mooiste keukenmes : 8.5 Prestige koksmes”

prestige high-end keukenmes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *