Koksmessen
Resultaat 1–52 van de 67 resultaten wordt getoond
-
Damascus koksmes (verkrijgbaar in 3 maten) | Ran | Mcusta
189.90€ Lees meer -
Damascus koksmes | Samura
104.90€ Toevoegen aan winkelwagen -
Damascus koksmes 212 mm Olivier | Böker Cuisine
264.90€ Toevoegen aan winkelwagen -
Damascus koksmes Olijf handvat | Böker Cuisine
199.90€ Lees meer -
DAMASCUS67 Grand Chef Mes | Samura
124.90€ Toevoegen aan winkelwagen -
DAMASCUS67 Koksmes | Samura
129.90€ Toevoegen aan winkelwagen -
Darkwood Koksmes Snijder Houten Handvat Deglon
44.60€ Toevoegen aan winkelwagen -
Forge Chef’s Knife ABS Handle Boker Kitchen
70.20€ Toevoegen aan winkelwagen -
Forge Houten Koksmes Esdoorn Handvat Boker Keuken
74.40€ Toevoegen aan winkelwagen -
Frans koksmes AUS10 Lemmet 200mm | DEGLON
150.00€ Toevoegen aan winkelwagen -
Frans Snijmes 250mm AUS10 | DEGLON
179.90€ Toevoegen aan winkelwagen -
GEHAMERD GYUTO 20CM | KOTAI
130.00€ Toevoegen aan winkelwagen -
GROOT SNIJMES 24CM MASTERPIECE | KASUMI
265.00€ Lees meer -
Japans koksmes (verkrijgbaar in 3 maten) SUPER GOU | Mcusta
374.90€ Lees meer -
Japanse kok San-Mai (verkrijgbaar in 2 maten) | MON | Mcusta
139.90€ Lees meer -
K2 koksmes Thermorun Fallkniven handvat
226.00€ Toevoegen aan winkelwagen -
KAI Damascus koksmes | Shun Classic White
209.00€ Lees meer -
Kengata 180mm San Mai | Kanetsune
94.90€ Lees meer -
Kengata Chef’s Knife Kane Tsune Multiplex Handvat
101.70€ Lees meer -
Kengata Chef’s Knife Kane Tsune Multiplex Handvat
58.50€ Lees meer -
Ketu Koksmes Pakkawood Handvat Mcusta
258.90€ Toevoegen aan winkelwagen -
Ketu Koksmes Pakkawood Handvat Mcusta
296.60€ Toevoegen aan winkelwagen -
Koksmes 200mm | SUPER GOU YPSILON | Mcusta
539.90€ Lees meer -
KOKSMES 24CM | KASUMI
194.00€ Lees meer -
Koksmes Grand Damascus Zwart 212 mm | Böker Cuisine
204.90€ Toevoegen aan winkelwagen -
Koksmes Idéale Sabatier DEG Eminceur Handvat ABS Deglon
63.80€ Lees meer -
Koksmes Idéale Sabatier DEG Eminceur Handvat ABS Deglon
51.80€ Lees meer -
Koksmes Kleur Prof 200mm Polypropyleen/Elastomeer handvat Arcos
35.20€ Toevoegen aan winkelwagen -
Koksmes Kleur Prof 250mm Polypropyleen/Elastomeer handvat Arcos
37.10€ Toevoegen aan winkelwagen -
Koksmes Kleur Prof 300mm Polypropyleen/Elastomeer handvat Arcos
40.50€ Toevoegen aan winkelwagen -
Koksmes Kray-Ex Cold Steel handvat
46.20€ Lees meer -
Koksmes n°118 Beukenhouten handvat Opinel
36.70€ Lees meer -
Koksmes Olivier handvat | Wusaki
114.90€ Lees meer -
KOKSMES SNIJDER 20CM | KASUMI
185.00€ Lees meer -
Koksmes Thermorun Fallkniven handvat
238.00€ Toevoegen aan winkelwagen -
Koksmes Universeel Prof POM handvat Arcos
46.50€ Toevoegen aan winkelwagen -
Koksmes Universeel Prof POM handvat Arcos
37.40€ Toevoegen aan winkelwagen -
METEORA koksmes Samura Damascus handvat
95.60€ Toevoegen aan winkelwagen -
Natura Koksmes Arcos Rozenhout Handvat
69.70€ Toevoegen aan winkelwagen -
Natura Koksmes Arcos Rozenhout Handvat
58.90€ Toevoegen aan winkelwagen -
Nordika Koksmes 140mm Ovengkol Arcos Handvat
44.80€ Toevoegen aan winkelwagen -
Nordika Koksmes 160mm Ovengkol Arcos Handvat
47.00€ Toevoegen aan winkelwagen -
Nordika koksmes Ovengkol Arcos handvat
56.50€ Toevoegen aan winkelwagen -
Oryx koksmes met roestvrij stalen handvat Deglon
50.00€ Toevoegen aan winkelwagen -
Pakka 200mm Koksmes | WUSAKI
54.90€ Toevoegen aan winkelwagen -
Professioneel koksmes 200mm | Sano Serie
130.00€ Lees meer -
RAN Damascus koksmes Micarta handvat Mcusta
185.10€ Lees meer -
Ran Koksmes Micarta Handvat Mcusta
216.00€ Lees meer -
Riviera koksmes 200mm POM handvat Arcos
58.00€ Toevoegen aan winkelwagen -
Riviera koksmes 250mm POM handvat Arcos
76.70€ Lees meer -
Riviera koksmes POM handvat Arcos
76.70€ Toevoegen aan winkelwagen -
Riviera koksmes POM handvat Arcos
58.00€ Toevoegen aan winkelwagen
Koksmes voor dagelijks en universeel gebruik
Een hoogwaardig koksmes behoort tot de basisuitrusting van elke keuken. Het is niet alleen geschikt voor het snijden van vlees zoals biefstuk, vis en groenten, maar ook voor het wegen en hakken van kruiden en vele andere ingrediënten.
Wij bieden een breed assortiment keukenmessen, van degelijke, goedkope messen voor gelegenheids- en hobbykoks tot modellen van hoge kwaliteit.
Koksmes – een beproefde vorm
De vorm van de klassieke koksmessen is voor alle assortimenten hetzelfde. De snijvlakken van de stalen messen, die een totale lengte van 160 tot 260 mm hebben, zijn gebogen en lopen taps toe naar de punt.
Japanse Japanse messen hebben andere lemmetvormen dan conventionele koksmessen. Het snijvlak is niet zozeer gebogen, de bovenkant van het lemmet en het handvat vormen in de meeste gevallen een rechte lijn.
Een koksmes voor professionals moet niet te licht maar ook niet te zwaar zijn.
Het moet het werk vergemakkelijken door zijn eigen gewicht, aan de andere kant de kok maar niet te veel. Daarom is een goede balans tussen het gewicht van het lemmet en het gewicht van het handvat een belangrijke factor bij de aanschaf van een koksmes.
Voor een optimale ergonomie moet het mes goed in de hand liggen, ook bij langdurig gebruik. Bovenal moet het mes scherp zijn en niet zo snel zijn scherpte verliezen (= levensduur van het mes).
Gyuto mes – De Japanse versie van het koksmes
Het Gyuto is de Japanse versie van het klassieke westerse koksmes. Het is een echt multipurpose mes dat een groot aantal taken kan uitvoeren, met verschillende snijtechnieken kan worden gebruikt en geschikt is voor het snijden van de overgrote meerderheid van vlees, vis, groenten en fruit.
De scherpe bladpunt van de Gyuto is goed voor precisiesnijden of werken in krappe ruimtes. De relatief vlakke hiel van het blad is uitstekend geschikt voor “rock chopping” (een techniek waarbij voedsel wordt gesneden, gehakt of gehakt door het blad tijdens het snijden van de punt naar de hiel te bewegen).
Het is ook hoog genoeg om goed oppervlaktecontact met de knokkels te hebben bij het “tikken” met het midden of de punt van het blad. Ten slotte kan bijna elk deel van het blad worden gebruikt om de snede te “duwen” of te “trekken”.
Het Japanse Gyuto lemmet is over het algemeen dunner en lichter dan dat van een westers “koksmes”, en het balanspunt van de Gyuto ligt meestal iets verder naar voren in de richting van de punt. De combinatie van deze kenmerken geeft de Gyuto een indruk van behendigheid en precisie in gebruik.
Gyuto zijn over het algemeen verkrijgbaar met bladlengten tussen 180mm en 300mm, hoewel ze tot 360mm kunnen gaan. Maten van 180 mm tot 210 mm worden vaak aanbevolen aan thuiskoks, terwijl maten van 240 mm en 270 mm vaak worden gekozen door serieuze amateurs en professionele koks.
Waarom een Japans koksmes van hoge kwaliteit kopen
Wanneer u snijdt met een bot mesblad, loopt u het risico de structuur van het voedsel te vernietigen of de consistentie ervan op een negatieve manier te veranderen. Hoe gladder en schoner het voedsel wordt verwerkt, hoe groter het plezier uiteindelijk.
De keukenmessen die wij aanbieden zijn gemaakt van damascusstaal industrieel (roestvrij staal) of hoog koolstofstaal.
Hoe vindt u het juiste koksmes
In het algemeen kunt u niet verkeerd gaan met een klassiek koksmes. Maar of u liever snijdt met een klassiek koksmes, Chinees of Japans is een individuele vraag waarop waarschijnlijk evenveel antwoorden komen als koks.
Controleer eerst of u een kort of lang mes verkiest. Controleer vervolgens hoe goed het koksmes in uw hand ligt. Het materiaal van het handvat, hout, kunststof of roestvrij staal, dat u verkiest, hangt volledig af van uw persoonlijke smaak.
De eerste keer dat u een mes van hoge kwaliteit in uw handen houdt, voelt u het verschil met een inferieur keukenmes. De afwerking en het snijden zijn van een andere klasse.
Wanneer je voor het eerst met een koksmes snijdt, weet je wat “scherp” betekent.